Historisk tillbakablick

Vadstena konstrunda startade för 15 år sedan och har blivit ett årligt återkommande kulturellt inslag i Vadstenas konstliv. Idén att konstnärer och konsthantverkare öppnar sina hem och sina ateljéer en helg för att visa och berätta om sina alster har vuxit och blivit en succé. 2019 var ett 60-tal utställare representerade. Grundaren av Vadstena Konstrunda Rune Lemon berättar att hans mål var att konstnärer utifrån skulle söka sig hit och vara med, och så har det blivit!

2020 erbjöd vi en corona-anpassad konstrunda och det blev en succé mot alla odds. Vi besöktes av ca. 3000 personer, inte illa för en helg med regn och kyla! Även i år följer vi utvecklingen i samhället för att veta hur vi kan genomföra konstrundan på bästa sätt. Även 2021 års konstrunda präglades av corona, med osäkerhet in i det sista. Men genomfördes som vanligt andra helgen i september med nytt publikrekord!

2022 utökades kartområdet och det blev nytt rekord vad gällde antal utställare och besökare. Nu har förberedelserna startat för 2023 enligt samma modell.

Så välkommen till Sveriges mest gångbara konstrunda!